2018. január 31., szerda

Havi összegzés: január

Hosszú kihagyás után ismét jelentkezem. Nem nagyon taglalnám, miért nem frissítettem a blogom, (egyébként főleg lustaság az oka) hanem inkább bele is kezdek a januári összefoglalómba. Láttam, hogy tavaly többen írtak ilyen havi kiértékelőket, és idén én is kedvet kaptam hozzá. Gyakran elfelejtek dolgokat, így viszont hátha több minden marad majd meg, és tisztább képet kapok a saját életemről. - cinikus nevetés beszúrva. - Tehát!


Ha január, akkor vizsgaidőszak, számomra pedig az első. Az első szemeszter nagyon sok megpróbáltatással járt, kicsit csalódtam is magamban a tanulmányi eredményeimet elnézve, de minden vizsgám teljesítettem bukás nélkül, szóval fél sikernek könyvelem el a dolgot. Ami a második szemesztert illeti, rettegek, mert a tanulmányi év végén nemcsak szokásos vizsgákat, hanem nyelvi alapvizsgát is kell tennem hollandból. Már most megfeleződött a csoport, szóval nem tudom, mennyi eséllyel indulok.

Mivel a vizsgáimmal viszonylag hamar végeztem, elkezdtem munkát keresni. Felvettek a New Yorker egyik üzletébe, ami pozitív, mert közel van, és jó a csapat, de csak alkalmanként hívnak, így elég kiszámíthatatlan a beosztás, és nem tudok annyit dolgozni, amennyit szeretnék. Lehet, hogy új munka után nézek.

A noteszembe, ahova a jegyzeteimet írom, ez került bele következő pontként: "Broken cosplay dreams". Ez szó szerint értendő. a januári Mondoconra egy Psylocke jelmezzel készültem, de nagyon megbántam. Sem a cosplay, sem az esemény nem szerzett számomra örömöt, vagy jó emlékeket. Negatív tapasztalatok sorozata várt rám. Sokáig próbáltam tagadni, de sajnos ezen az eseményen végleg tudatosult bennem, hogy a magyar cosplay közösség nagyon mérgező számomra. Nagyon sok emberben, akiket barátaimnak hittem, csalódnom kellett. Ezen felül a jelmezem miatt szexuálisan zaklattak, ami nem először fordult elő velem, és visszahozta a régi rossz emlékeket ezzel kapcsolatban. Úgy döntöttem törlöm ezeket a mérgező embereket az életemből, és felhagyok a jelmezek készítésével, és mindennel, ami ezzel jár. Sajnálom, mert volt, hogy örömöt szerzett ez a hobbi, és megismertem pár olyan embert, akiket még most is valóban kedvelek, de nem éri meg így folytatni.

Elkezdtem kicsit többet foglalkozni a sminkeléssel, ezzel kapcsolatban pedig egy szépségápolási márka tanácsadója lettem. Nem hiszem, hogy komolyabban foglalkoznék a dologgal, mert nem vagyok nagy marketing guru, nem ismerek sok embert, meg hasonlók, de a márka termékeit valószínűleg fogom használni, és továbbra is vásárolni, mert jó minőségű, állatkísérlet mentes, organikus, és megfizethető. Később, ha több tapasztalatom lesz, talán még írok ezzel kapcsolatban.

A végére hagytam azt, ami teljesen összetört a hónap végén. Nem nagyon szeretnék mélyebben belemenni, de véget ért egy 1 éves kapcsolatom, ami olyan szinten hatott rám, amire nem számítottam. Visszatért a depresszióm legrosszabb formája, a szorongás, a self harm, és hasonlók. Próbálom kezelni specialista segítsége nélkül, (mert nem hiszek az ilyesmikben) így beléptem egy online közösségbe, ahol hasonló problémákkal küzdő emberekkel tudok beszélni. Eddig segített picit, és talán én is segíthetek másoknak, szóval talán tovább tudom küzdeni magam még egy darabig.

Ezek voltak a fontosabb események a hónapban. Remélem február kicsitt több pozitív élményt tartogat majd a számomra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése